Jouw projecten op Google Maps

Responsive Google Map WordPress

Responsive Google Maps op je WordPress website. Toon je projectlocaties op een mooi vormgegeven Google Map die ook op mobiel werkt.

Meer Groene Daken van Joke Hofstee zorgt voor een groenere omgeving. Ze helpt particulieren en bedrijven aan een groen dak. Mooi, milieuvriendelijk en verkoelend. Met 30+ graden op komst geen onbelangrijk detail.

Joke wilde graag al haar projecten op een kaart laten zien, zodat iedere bezoeker van haar website gelijk kon zien hoe ze bijdraagt aan een Groen Arnhem.

Nu zijn er meerdere plugins te verkrijgen om locaties aan een Google Map op je WordPress website te tonen. Maar deze plugins zitten zo vol met mogelijkheden, en er hangt altijd weer een (jaarlijks) prijskaartje aan, dat dit geen optimale oplossing was. Daarnaast werden juist enkele wensen niet ondersteund.

Ik houd de door mij gebouwde websites graag zo karig mogelijk wat betreft plugins. Alle functionaliteit die niet wordt gebruikt wordt vaak wel geladen, resulterend in een trage website. Ik besloot dan ook om zelf een plugin te ontwikkelen die precies ging doen wat er gevraagd werd. Niet meer en niet minder.

Gebruiksgemak

Het moet uiteraard eenvoudig zijn om locaties toe te voegen. De gebruikersinterface voor de website eigenaar is dan ook zo eenvoudig mogelijk gehouden. Er kan eigenlijk niets mis gaan.

Invoer van de locaties in het WordPress admin scherm.
Het scherm om een nieuwe locatie toe te voegen

Als je een adres invult en dan op ‘Find location’ klikt, dan wordt het adres naar Google gestuurd. Google stuurt dan de co√∂rdinaten terug, deze worden automatisch ingevuld. Door vervolgens ook het ‘soort dak’ te kiezen, het oppervlak in te vullen en eventueel een bijbehorende foto te uploaden is de locatie volledig ingevuld. Deze wordt nu op de kaart getoond.

Details van groen dak op de Roemer Visscherstraat.
Details van groen dak op de Roemer Visscherstraat.

Wil je ook je locaties tonen op zo’n mooie Google Map?