Ronnie Stevens

Senior Web Expert

Na mijn kunst-studie aan Artez University of the Arts heb ik als toekomstig talent een beurs ontvangen. Hiermee ben ik in 1992 gelijk mijn eigen bedrijf gestart. Het internet was nog vrijwel on-ontgonnen, de eerste website ooit werd gebouwd in 1991.

In 1996 ben ik als ondernemer in de internet-wereld gestapt, en heb in 1997 mijn eerste website voor een zakelijke klant gebouwd. Je vind een snapshot uit 1998 hier in de Wayback Machine..

Sindsdien heb ik honderden website gebouwd. In den beginne met puur HTML, als snel met PHP en MySQL met een eigen gebouwd CMS.

Nu werk ik alleen nog met WordPress. WordPress is de industrie-standaard geworden voor websites. Vrijwel alle denkbare functionaliteit is beschikbaar in de vorm van plug-ins en thema’s. En met die thema’s is vrijwel elke denkbare vormgeving weer mogelijk.

Nog steeds laat ik me nog wel eens verleiden tot zelf functionaliteit programmeren, of bouw ik in opdracht voor vormgevers een template vanaf nul. Ik beheers de onderliggende techniek, en dat is ook nodig om een optimale website te bouwen.

Marketing en SEO

Nu draait het hele internet over zaken doen. Hoe bereik je via het internet met je website je gewenste klant. Daar heb ik me de laatste tijd in verdiept. Veel op SEO-gerichte bedrijven hebben weinig verstand van de onderliggende techniek. Veel programmeurs hebben weinig met marketing. En dat is nu precies waar mijn kennis samenkomt tot een krachtige expertise.

Wil je dus meer omzet via je website bereiken, dan kan ik je helpen.

Aikido

Naast mijn werk als Senior Web Expert ben ik gecertificeerd leraar Aikido. Ik ben houder van twee zwarte banden in deze krijgskunst, die ik sinds 1983 beoefen. Deze filosofische en spirituele krijgskunst gaat over verbinden. In de filosofie van Aikido wordt een conflict niet gewonnen door de één en verloren door de ander, maar wordt er een nieuwe situatie gecreëerd waarin beide zijden van het conflict er beter uitkomen. Een win-win-situatie. Het zoeken naar harmonie en het omvormen van het conflict hebben mij altijd enorm gefascineerd.

De spirituele zijde van Aikido behelst een training in zelfreflectie. In je ’tegenstander’ zie je altijd jezelf gereflecteerd. Aikido en spirituele training zijn voor mij altijd een geheel geweest. Mijn leraar Miles Kessler is naast Aikido leraar ook meditatie-leraar in de Vipassana traditie.

Kijk ook eens op mijn website van Aikido aan de Rijn.

Meditatie

Vanaf mijn vroege jeugd ben ik door mijn moeder in aanraking gekomen met meditatie. Ik ging als 10 jarig jongetje mee naar bijeenkomsten van Trancendente Meditatie. Later heb ik enkele jaren Zen-meditatie beoefend. In 2015 ben ik ingestapt in het tweede jaar van de jaaropleiding van Jan Geurtz in de Dzogchen traditie. Sindsdien volg ik Jan Geurtz, heb ik regelmatig geassisteerd bij zijn workshops en heb ik meerdere retreats gevolgd.

Vader

In mijn privé leven ben ik trotse vader van twee pubers, speel ik klassieke en moderne stukken op de piano en ga ik graag wandelen door de Veluwse bossen boven Arnhem, waar ik al lopend naar toe kan.